Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...

Η Πράσινη Ανάπτυξη με μπλε κόκους διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε οι εργοδότες είναι ελεύθεροι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Τους Πίνακες για τους χρεώστες του δημοσίου, γιατί τους ανάρτησαν για να μας πουν ότι τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια με τους κολλητούς και δεν εισέπρατταν φόρους. Φυσικά ούτε τώρα θα εισπράξουν (αφού μαζί τα έφαγαν Πάγκαλε ζεις εσύ μας οδηγείς) γνωστό το σύστημα, έτσι να λέμε και καμιά μπαρούφα να περνάμε την ώρα μας, αφού οι ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν ακόμα. Ρε ουστ. Το Λαμογισταν κόμμα καλό είναι να φύγει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά = 100% μνημόνιο. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΛΑΟΣ. Στις επόμενες Εκλογές ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην υπάρχουν διλήμματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.
Ν.Δ 29,66% 1.825.609 έδρες 129, ΣΥΡΙΖΑ 26,89% 1.655.053 έδρες 71, ΠΑΣΟΚ 12,18 % 755.832 έδρες 33, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% 462.456 έδρες 20, Χρυσή Αυγή 6,92% 425.980 έδρες 18, Δημ. Αρ. 6,26% 385.079 έδρες 17., Κ.Κ.Ε. 4,50% 277.179 έδρες 12,


Η κυβέρνηση σωτηρίας με εθνοσωτήρες μέσα, οικογενειακής εντιμότητας. Άκη ζεις εσύ μας οδηγείς Α.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δεν είναι ανίκητοι- Μπορούμε να τους νικήσουμε

(Μ.Ε.Τ.Α.)

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για άλλη μια φορά παίρνει άριστα στην υποκριτική, γιατί αφού εξαντλήθηκε επί 20 ημέρες σε μια συζήτηση για το «γάλα», άναψε το πράσινο φως για να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο.

Δεν υπάρχει, ούτε ένα δικαίωμα, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που δεν έχει ικανοποιηθεί.


Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κράτος έχει ταυτιστεί με την εξουσία των μεγαλοεργοδοτών, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοιο προηγούμενο, κυβέρνηση να βάζει με τέτοια απίστευτη ευκολία την υπογραφή της, σε τέτοιες συμφωνίες ντροπής, όπως απαιτούν οι δανειστές προς όφελος της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τα δίνουν όλα

  • Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας για μια ακόμα φορά ένα δις από το ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογούν μετά τις εκλογές και νέες μειώσεις των συντάξεων, παραδίδουν βήμα-βήμα το ασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.
  • Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις
  • Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων
  • Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες από τον συνολικό υπολογισμό του μισθού, με στόχο να τον περιορίσουν στα κατώτερα επίπεδα.
  • Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα την ανάγκη εκδημοκρατισμού του σ.κ. για να θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά την συνδικαλιστική δράση.
  • Παραχωρούν μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας (λοκ άουτ).

Κι όμως

Η συνδικαλιστική ηγεσία στη ΓΣΕΕ και σε ομοσπονδίες, έχοντας βαθειά ριζωμένο στο DNA τους, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορες.

Έχουν μετατραπεί, σε πολιτικούς βαστάζους μιας κυβέρνησης, που στέλνει στην απόγνωση εκατομμύρια εργαζομένους, τους αφήνει μόνους και απροστάτευτους και τους μετατρέπει σε φτερό στον άνεμο, απέναντι στην άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας.

Την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας τρόικα – κυβέρνησης, καλούμε στο Σύνταγμα, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας, στη συγκέντρωση αξιοπρέπειας, στη συγκέντρωση διεκδίκησης.

Δεν είναι ανίκητοι- Μπορούμε να τους νικήσουμε


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: