Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...

Η Πράσινη Ανάπτυξη με μπλε κόκους διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε οι εργοδότες είναι ελεύθεροι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Τους Πίνακες για τους χρεώστες του δημοσίου, γιατί τους ανάρτησαν για να μας πουν ότι τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια με τους κολλητούς και δεν εισέπρατταν φόρους. Φυσικά ούτε τώρα θα εισπράξουν (αφού μαζί τα έφαγαν Πάγκαλε ζεις εσύ μας οδηγείς) γνωστό το σύστημα, έτσι να λέμε και καμιά μπαρούφα να περνάμε την ώρα μας, αφού οι ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν ακόμα. Ρε ουστ. Το Λαμογισταν κόμμα καλό είναι να φύγει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά = 100% μνημόνιο. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΛΑΟΣ. Στις επόμενες Εκλογές ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην υπάρχουν διλήμματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.
Ν.Δ 29,66% 1.825.609 έδρες 129, ΣΥΡΙΖΑ 26,89% 1.655.053 έδρες 71, ΠΑΣΟΚ 12,18 % 755.832 έδρες 33, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% 462.456 έδρες 20, Χρυσή Αυγή 6,92% 425.980 έδρες 18, Δημ. Αρ. 6,26% 385.079 έδρες 17., Κ.Κ.Ε. 4,50% 277.179 έδρες 12,


Η κυβέρνηση σωτηρίας με εθνοσωτήρες μέσα, οικογενειακής εντιμότητας. Άκη ζεις εσύ μας οδηγείς Α.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Κυβέρνηση με τα ούλα της. Δεν θα αφήσουν δροσά όρθιο.

Αυτή η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της, δεν έχουν πια όρια!

Έχουν εξελιχθεί σε επικίνδυνους μεταλλαγμένους βαστάζους της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης επιθετικής ανασυγκρότησης του Κεφαλαίου, σε βάρος του κόσμου της Εργασίας και της Κοινωνί-ας συνολικά! Τέτοιες βαθιά εξόφθαλμες και ωμές ταξικές παρεμβάσεις δεν έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος.
Καθημερινά πλέον και στο όνομα δήθεν της «διάσωσης της χώρας», η Κυβέρνηση προχωρά και σε μια νέα ρύθμιση βίαιας ανακατανομής του πλούτου, υπέρ του Κεφαλαίου, των Τραπεζών και με ταυτόχρονο στόχο την πάση θυσία διασφάλιση της κερδοφορίας των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας, πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η αιφνιδιαστική χθεσινή κατάθεση της τροπολογίας για τη δήθεν ενίσχυση της «χρηματοπιστωτικής ρευστότητας» με άλλα 25 δις € υπό τη μορφή νέων «εγγυοδοτήσεων», οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε πηγάδι δίχως πάτο, που εξανεμίζει ακόμα περισσότερο ακόμα και αυτόν τον τοκογλυφικό δανεισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Την ίδια στιγμή:
• Δεν κάνουν τίποτε που θα διασφαλίζει την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, την ανά-πτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
• Δεν κάνουν τίποτε που θα βάλει ένα φραγμό στα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, τα οποία έχουν εκτινάξει το πληθωρισμό στο 6% και τις τιμές στα ύψη, κατατρώγοντας το εργατικό εισόδημα
• Δεν κάνουν τίποτε που θα σταματήσει το μαζικό κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσε-ων, που αποτελούν κινητήριο μοχλό της οικονομίας
• Δεν κάνουν τίποτε που θα ανακουφίζει έστω και προσχηματικά τη δραματική αύξηση της α-νεργίας και την κοινωνική προστασία των ανέργων που πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά.
Η κρίση όντως γίνεται ευκαιρία!
Ευκαιρία για τους λίγους, για το Κεφάλαιο, για τις Τράπεζες, για τους πιστωτές, στο όνομα της δήθεν βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Ο τρόπος απλός: συκοφάντιση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα και των κοινω-νικών αγαθών αρχής γενομένης από τις Συγκοινωνίες, ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, πλή-ρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με ενίσχυση του εργοδοτικού μεσαίωνα και κατάργηση των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ.
Για την εργατική τάξη δεν πάει άλλο πια! Μοναδικό τρόπος ανατροπής της νεοφιλελεύθερης λαί-λαπας είναι και παραμένει η οργάνωση της αντίστασης και των εργατικών – κοινωνικών αγώνων. Η πρώτη μας απάντηση πρέπει να είναι μαζική, ενωτική και μαχητική. Δίνουμε όλες μας τις δυ-νάμεις ώστε οι μαζικές, ενωτικές και μαχητικές κινητοποιήσεις της ΔΕΘ (11/9) και η Πα-νευρωπαϊκή Απεργία (29/9), να αποτελέσουν την αφετηρία που θα ξηλώνει το Μνημόνιο και θα μας αποδεσμεύει από την μέγγενη του μηχανισμού στήριξης.

Γραμματεία Αυτόνομης Παρέμβασης Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: