Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...

Η Πράσινη Ανάπτυξη με μπλε κόκους διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε οι εργοδότες είναι ελεύθεροι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Τους Πίνακες για τους χρεώστες του δημοσίου, γιατί τους ανάρτησαν για να μας πουν ότι τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια με τους κολλητούς και δεν εισέπρατταν φόρους. Φυσικά ούτε τώρα θα εισπράξουν (αφού μαζί τα έφαγαν Πάγκαλε ζεις εσύ μας οδηγείς) γνωστό το σύστημα, έτσι να λέμε και καμιά μπαρούφα να περνάμε την ώρα μας, αφού οι ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν ακόμα. Ρε ουστ. Το Λαμογισταν κόμμα καλό είναι να φύγει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά = 100% μνημόνιο. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΛΑΟΣ. Στις επόμενες Εκλογές ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην υπάρχουν διλήμματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.
Ν.Δ 29,66% 1.825.609 έδρες 129, ΣΥΡΙΖΑ 26,89% 1.655.053 έδρες 71, ΠΑΣΟΚ 12,18 % 755.832 έδρες 33, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% 462.456 έδρες 20, Χρυσή Αυγή 6,92% 425.980 έδρες 18, Δημ. Αρ. 6,26% 385.079 έδρες 17., Κ.Κ.Ε. 4,50% 277.179 έδρες 12,


Η κυβέρνηση σωτηρίας με εθνοσωτήρες μέσα, οικογενειακής εντιμότητας. Άκη ζεις εσύ μας οδηγείς Α.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία του Γιώργου Χαρίση, Αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση.
Εδώ και ενάμιση χρόνο εξελίσσεται η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, έχει βάλει στόχο να ξεθεμελιώσει ό,τι η εργατική τάξη και ο λαός μας κατέκτησε με σκληρούς αγώνες τον τελευταίο αιώνα.
Καλούν την εργατική τάξη και τον Ελληνικό λαό να πληρώσει για ένα χρέος που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συσσώρευσαν για να πλουτίσουν παλιά και νέα τζάκια.
Μας ζητούν να πληρώσουμε δύο και τρεις φορές γι’ αυτό το χρέος και την ίδια ώρα χαρίζουν με δάνεια και εγγυήσεις δισεκατομμύρια στις τράπεζες.
Παραδίδουν τα ηνία στους γκαουλάϊτερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Μιλούν για τη σωτηρία της χώρας αλλά με την πολιτική τους οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση, εξοντώνουν τους εργαζόμενους. Απολύουν εργαζόμενους από το Δημόσιο, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, κατακρεουργούν μισθούς και συντάξεις, φορτώνουν την κοινωνία με νέα χαράτσια.

Μιλούν για τη σωτηρία της χώρας και την ίδια ώρα, με την πολιτική τους, αποδιαρθρώνουν ό,τι παραγωγικό είχε απομείνει σ’ αυτό τον τόπο. Καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, θέλουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας, προκειμένου το κεφάλαιο και οι τράπεζες να συντηρήσουν την κερδοφορία τους.
Για την Κυβέρνηση και την τρόικα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας είναι απλά αριθμοί που πρέπει να προσαρμοστούν και να συμπιέσουν τη ζωή τους.
Το μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, είναι γραμμένα με τις πένες των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των δανειστών.
Ζητούν «αίμα» από την εργατική τάξη και της επιφυλάσσουν φτώχια και εξαθλίωση.
Δεν μέτρησαν όμως καλά αυτό τον λαό και τους εργαζόμενους. Αν σήμερα δεν μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί συναντούν τις αποδοκιμασίες και τα «κύματα» των αγανακτισμένων πολιτών, αύριο θα συνωστίζονται στα ελικόπτερα για να διασωθούν απ’ τη λαϊκή οργή.
Και αυτή η μέρα πλησιάζει!!! Ήδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.
Αυτό το τεράστιο ποτάμι που σήμερα πλημμυρίζει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όλες τις πόλεις της χώρας, είναι σημάδι ότι τα ρυάκια και οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν από τους αγώνες την προηγούμενη περίοδο μαζεύονται σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα παρασύρει και θα σαρώσει τις πολιτικές της Κυβέρνησης και της τρόικας.
Έντρομη η Κυβέρνηση βλέπει ότι κλυδωνίζεται και προσφεύγει σε αντιδημοκρατικά μέτρα και πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.
Έχουμε μια παραδομένη και τρομοκρατημένη κυβέρνηση που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ιδιαίτερα των εργατών καθαριότητας.
Όλα τα αυταρχικά μέτρα και οι εκβιασμοί απέτυχαν.
Η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα θα ακυρωθεί στην πράξη από την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και το τείχος προστασίας που πρέπει να δημιουργηθεί σ’ όλους τους χώρους δουλειάς.
Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.
Μια ήττα δικιά τους θα είναι ήττα όλης της εργατικής τάξης.
Δεν θα γίνουμε οι ανθρακωρύχοι της Αγγλίας. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Εμείς θα γίνουμε ο εφιάλτης και ο τάφος τους.
Η Κυβέρνηση έμεινε πλέον και χωρίς μάσκα.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός μας καθημερινά με τις διαμαρτυρίες, τις καταλήψεις, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις συνειδητοποιεί ότι το δικό του μπόι και η δύναμή του είναι μεγαλύτερα από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες που κερδοσκοπούν στις δικές του πλάτες.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Σήμερα δείχνουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους για τα δικαιώματά μας, για μια άλλη προοδευτική πορεία για το λαό και τη χώρα
Σήμερα λέμε δυνατά ότι αυτό το χρέος δεν είναι των εργαζομένων και του λαού.
Λέμε με αποφασιστικότητα ότι δεν θα το πληρώσουμε.
Στάση πληρωμών λοιπόν εδώ και τώρα για τις τράπεζες και τους δανειστές και όχι για το λαό και την κοινωνία.
Δηλώνουμε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να γκρεμίσει ό,τι χτίστηκε με αγώνες και αίμα.
Θέλουμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, την κυβέρνηση και όλους όσους στηρίζουν το μνημόνιο ανεξάρτητα από εκδοχές.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα αποδεχτούμε πολιτικές «λύσεις» που σχεδιάζονται από το σύστημα και το αστικό πολιτικό κατεστημένο, για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το μεγάλο όπλο σε αυτό τον αγώνα μας είναι η μαζικότητα, η ενότητά μας και η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, και του λαού μας.
Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε. Οι πολιτικές αυτές θα σαρωθούν και θα πεταχτούν στα σκουπίδια και τη χωματερή.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!! ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: