Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...

Η Πράσινη Ανάπτυξη με μπλε κόκους διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε οι εργοδότες είναι ελεύθεροι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Τους Πίνακες για τους χρεώστες του δημοσίου, γιατί τους ανάρτησαν για να μας πουν ότι τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια με τους κολλητούς και δεν εισέπρατταν φόρους. Φυσικά ούτε τώρα θα εισπράξουν (αφού μαζί τα έφαγαν Πάγκαλε ζεις εσύ μας οδηγείς) γνωστό το σύστημα, έτσι να λέμε και καμιά μπαρούφα να περνάμε την ώρα μας, αφού οι ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν ακόμα. Ρε ουστ. Το Λαμογισταν κόμμα καλό είναι να φύγει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά = 100% μνημόνιο. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΛΑΟΣ. Στις επόμενες Εκλογές ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην υπάρχουν διλήμματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.
Ν.Δ 29,66% 1.825.609 έδρες 129, ΣΥΡΙΖΑ 26,89% 1.655.053 έδρες 71, ΠΑΣΟΚ 12,18 % 755.832 έδρες 33, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% 462.456 έδρες 20, Χρυσή Αυγή 6,92% 425.980 έδρες 18, Δημ. Αρ. 6,26% 385.079 έδρες 17., Κ.Κ.Ε. 4,50% 277.179 έδρες 12,


Η κυβέρνηση σωτηρίας με εθνοσωτήρες μέσα, οικογενειακής εντιμότητας. Άκη ζεις εσύ μας οδηγείς Α.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκαλυπτική απάντηση Όλι Ρεν στον Ν. Χουντή: Συμφωνία στα κρυφά για ομαδικές απολύσεις.

  • Κυβέρνηση και Τρόϊκα αλλάζουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων για να «διευκολύνουν» την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων.
  • Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου ότι η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις προκειμένου να μην απαιτείται έγκριση των ομαδικών απολύσεων από τον Υπουργό Εργασίας ή τον Περιφερειάρχη, ώστε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη φάση της αναδιάρθρωσης να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος ρωτούσε αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχετικό «νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που υπάρχει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών» (δηλαδή της κατάργησης της υποχρέωσης να απαιτείται η έγκριση του Υπουργείου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους).

Στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Ρέν, επιβεβαιώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας» που αφορά στην «αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις» και υπογραμμίζει ότι «το εν λόγω εγχείρημα (σ.σ. αλλαγή νόμου περί ομαδικών απολύσεων) αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού (!!!) του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουλίου 2013, μετά την κατάθεση της ερώτησης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προετοιμάσει προσχέδιο αλλαγών στο νόμο περί ομαδικών απολύςσεων, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και να εφαρμόσει τις αντι-εργατικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2013.

Η πλήρης ερώτηση και απάντηση έχουν ως εξής:

Ερώτηση Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου (3.7.2013), η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που θέτει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών. Ερωτάται η Επιτροπή:Έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση; Μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η Επιτροπή τα ανωτέρω δημοσιεύματα;

Απάντηση Ως μέρος των όρων πολιτικής που συνδέονται με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας. Στόχος είναι ο καθορισμός μέτρων τα οποία, με βάση τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση της Ελλάδας με βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης.

Εδώ η E-009220-13 ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εδώ η E-009220/2013 απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πλειοψηφία για κλάματα... στη ΓΣΕΕ

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ έκανε κάθε προσπάθεια να απονευρώσει τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές.

Ενώ εδώ και τρεις μήνες αναπτύσσονται ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στα εργοστάσια που κλείνουν, σε χώρους του δημοσίου τομέα και βάζουν τους εργαζόμενους σε τροχιά νέων δυναμικών κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή στις απεργίες και στις διαδηλώσεις τους.

Ενώ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα γίνεται το τελικό σάρωμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ:

Αντί ως όφειλε να ηγηθεί, από την πρώτη γραμμή σε αυτή τη κρίσιμη αντιπαράθεση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Αντί να πάρει πρωτοβουλίες να συνενώσει τις δυνάμεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ένα αγωνιστικό ρεύμα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.

Επιλέγει για άλλη μια φορά να αποδράσει από το πεδίο των αγώνων, εξαντλείται σε απίστευτους τακτικισμούς για να μείνει αγκιστρωμένη στα ήρεμα νερά της αδράνειας.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εδώ και 15 ημέρες και με καθημερινές ενοχλήσεις χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για την ανάγκη να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί με τον δημόσιο τομέα για την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου ικανού να δημιουργήσει όρους νίκης και ανατροπής.

Με νεότερη πρωτοβουλία μας και μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσει με νέα 48ωρη απεργία, προτείναμε την συμμετοχή της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία. Απέναντι σε αυτή την πίεση που ασκήθηκε από την πλευρά μας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και με την ανοχή του ΠΑΜΕ, απέφευγε με προσχηματικό τρόπο να συγκαλέσει σε συνεδρίαση την ΕΕ.

Φτάνοντας στην σημερινή ημέρα και λίγες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, συγκάλεσε προσχηματικά συνεδρίαση, για να καθορίσει την στάση της απέναντι στο αίτημα της ΑΠ για απεργιακή κινητοποίηση.

Είναι προφανές ότι η επιλογή αυτή, μιας συνεδρίασης στο παρά πέντε, υπονόμευε αντικειμενικά κάθε δυνατότητα μιας απεργιακής κινητοποίησης που θα μπορούσε να συνενώσει τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ήταν μια επιλογή που δεν θα συνέβαλε στην μαζικοποίηση του κινήματος αλλά στον παραπέρα εκφυλισμό και υπονόμευση του.

Ο ισχυρισμός σήμερα της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι καμία παράταξη δεν πρότεινε απεργία για την επόμενη ημέρα, αποδεικνύει ότι αυτή η ηγεσία, κινείται στα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής ανευθυνότητας.

Αυτή η πλειοψηφία μέρα με την ημέρα, στερείται κάθε πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης απέναντι στους εργαζόμενους και δεν την εμπιστεύεται πια κανένας.

Είναι προφανές ότι έχει ενταχθεί στο μνημονιακό καθεστώς και το υπηρετεί.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει αυτή την πλειοψηφία πρέπει να απασχολήσει παρατάξεις που συμμερίζονται αυτή την άποψη, πρέπει να απασχολήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και με άμεσες και νόμιμες ενέργειες να αναζητηθεί λύση διεξόδου και απαλλαγής από αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ρεθύμνου καλεί όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 24-25/9 να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Συναυλία στήριξης των καθηγητών στο Ρέθυμνο, B. D. Foxmoor και οι Dalute live.


Ο B.D.Foxmoor από τους Active Member και οι Daulute σε μία “μια νύχτα στην χρονορωγμή”, σε μία συνάντηση ήχων και ανήσυχου λόγου της παράδοσης με τη σύγχρονη έκφραση.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Ώρα έναρξης 21:30.

Είσοδος 10€. Προπώληση 8€. Φοιτητές 6€. Άνεργοι 2€.

Τα κέρδη της συναυλίας

θα πάνε στο απεργιακό

ταμείο των καθηγητών.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμετέχουμε Δυναμικά στην Ανατροπή.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ χαιρετίζει τους απεργούς και διαδηλωτές που έδωσαν βροντερό παρόν στα απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια εκφράζοντας με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αντίθεσή τους στα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα.
Ο αγώνας διαρκείας που ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα ενάντια στη διάλυση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά την παιδείας της υγείας της πρόνοιας, της ασφάλισης και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και τις δράσεις αυτής της βδομάδας, έδωσαν προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα αντίστασης και αποφασιστικότητας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ εκφράζει τον αποτροπιασμό της στη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και στις φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές, μετανάστες και αντιφασίστες από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Οι δολοφονικές επιθέσεις, είναι μέρος ενός σχεδίου, που καταστρώνει το ίδιο το σύστημα και στοχεύει την τρομοκράτηση των συνδικάτων και των αγωνιστών, το χτύπημα των εργατικών αγώνων και την συντηρητική αναδίπλωση της πολιτικής ζωής. Η προσπάθεια αυτή των φασιστικών συμμοριών θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει οι εργαζόμενοι στα Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να συντονίσουν τη δράση τους για την ανατροπή των μνημονιακών αντεργατικών πολιτικών, να επιβάλουν τον συντονισμό και τον κοινό βηματισμό, ξεπερνώντας τη προκλητική στάση της πλειοψηφίας στη Γ.Σ.Ε.Ε..

Να καλέσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα να κάνουν συνελεύσεις για δράσεις και να καλέσουν το Ε. Κ. Ρεθύμνου να αναλάβει δράσεις ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά για την απώλεια τις επιδότηση ανεργίας και τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα γενικά και στην πόλη μας και όχι να είναι απλός θεατής.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ καλεί όλες τις εργαζόμενες και εργαζόμενους με την ίδια αποφασιστικότητα να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έρχονται και μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες να αποφασίσουν την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με στόχο την ανατροπή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ,

ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η ΑΥΤΗ Ή ΕΜΕΙΣ


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι θα ανατρέψουν τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές.

Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Είμαστε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.

Η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της, κλιμακώνει την επίθεση της, μετατρέποντας τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων σε σωρό από κοινωνικά ερείπια.

Κι όμως… Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αίτημα της Αυτόνομης Παρέμβασης, έδωσαν τα ρέστα τους για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο κινητοποίησης, που θα συνένωνε το Δημόσιο με τον Ιδιωτικό τομέα σε μια απεργία με γενικά χαρακτηριστικά.


Εδώ το ψέμα και ο παραπειστικός λόγος έδωσαν τη θέση τους στη γυμνή αλήθεια και στις πραγματικές προθέσεις και επιλογές των συγκεκριμένων δυνάμεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε:

  1. Την πραγματοποίηση 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 18 Σεπτέμβρη ημέρα Τετάρτη μαζί με την ΑΔΕΔΥ.
  2. Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη να γίνει κοινή συνεδρίαση των οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με θέμα το συντονισμό τους σε ένα πρόγραμμα κοινής δράσης στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα.
  3. Να οριστεί σε άμεσο χρόνο ένα τετραήμερο μιας δυναμικής κινητοποίησης στο εσωτερικό των εργαζομένων και των συνδικάτων με α) την οργάνωση συσκέψεων από όλες τις Ομοσπονδίες, β) με την πραγματοποίηση συνελεύσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία για συζήτηση και απόφαση, που θα καθιστούν όλους τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές σε έναν αγώνα υπεράσπισης της ζωής τους, βάζοντας οριστικό φρένο στην κοινωνική καταστροφή που εξελίσσεται χωρίς τέλος.
  4. Να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και των κοινωνικών δομών, από την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, που καταστρέφει κάθε αναφορά σε συλλογικό και δημόσιο αγαθό, καθιστώντας τα από δω και πέρα σχεδόν μη προσβάσιμα από την μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, όπως η υγεία, παιδεία, κοινωνικές δομές, πρόνοια, παιδικοί σταθμοί κ.α.
  5. Επαναφέραμε την πρόταση μας για κοινή συμπόρευση εργαζομένων, μικρών επιχειρηματιών, επιστημόνων σε μια προσπάθεια συγκρότησης ισχυρών κοινωνικών αντιστάσεων, που θα τις καταστήσουν ικανές να φρενάρουν αυτές τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές μέχρι την οριστική ανατροπή τους.
  6. Με αφορμή την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και των συμπερασμάτων της, ως μια ελάχιστη βάση προς συζήτηση, επαναφέραμε την πρόταση μας για συνδιάσκεψη στην Ελλάδα των συνδικαλιστικών οργανώσεων μεταξύ των χωρών της Νότιας Ευρώπης, που θα καθορίσει μέσα σε αυτή τη διαμορφωμένη πλέον πραγματικότητα της κοινωνικής καταστροφής, μια νέα ατζέντα αιτημάτων προς διεκδίκηση και κοινή δράση, όπως πρόγραμμα αντι-λιτότητας, διαγραφή χρέους, δημόσιες επενδύσεις, αναδιανομή εισοδήματος κ.τ.λ.
Σε ότι αφορά δε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για 4ώρη στάση εργασίας, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την προετοιμασία και την επιτυχία της.

Από τα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, είναι η για άλλη μια φορά στοχοπροσήλωση και μονομανία του ΠΑΜΕ, να εξαντλεί όλο το δυναμισμό του σε οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση σε βάρος των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, στέλνοντας παράλληλα σήματα διευκόλυνσης και συνεννόησης προς την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.

Ιδιαίτερο στοιχείο των προθέσεων και επιδιώξεων του ΠΑΜΕ ήταν η προσπάθεια του, να ανατρέψει την απόφαση για 24ώρη απεργία, κάτι που είχε εκδηλωθεί ως πρόθεση αρχικά από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, προτείνοντας παρελκυστικά να μεταφερθεί η απεργία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρη και άρα να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια ουσιαστικής συνένωσης των κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ακόμα και τώρα που η ανεργία σκαρφαλώνει πάνω από το 30%, να γυρίζει και πάλι την πλάτη της στην οργάνωση ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων, εκτιμούμε ότι η διέξοδος βρίσκεται σε λύσεις, που πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η διαρκής ενημέρωση και η ενεργή εμπλοκή τους θα οδηγήσουν αβίαστα στην απαλλαγή των συνδικάτων από τις συμβιβασμένες ηγεσίες και από τον κομματικό σεχταρισμό.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Εκτελεστικής της Επιτροπής, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, για να γίνουν οι εργαζόμενοι με τον πιο αδιαμεσολάβητο τρόπο αποδέκτες για αλήθειες, που θα είναι αποκαλυπτικές και δε θα αφήνουν περιθώρια για διαστρεβλώσεις, αμφιβολίες και ψέματα.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεργία και κυβερνητικό πολιτικό θράσος.

Ενώ τα ποσοστά ανεργίας σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο (27,9% - ΕΛΣΤΑΤ) και ήδη έχουν οδηγήσει επισήμως στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση πάνω από 1.400.000 εργαζόμενους, ο Υπουργός Εργασίας αντί να κάνει την αυτοκριτική του, έχει το πολιτικό θράσος να μιλά για «ανάσχεση» της ανεργίας.

Τα πραγματικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιμένουν να διαψεύδουν τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος στην επικοινωνιακή του αγωνία να παρουσιάσει μείωση της ανεργίας και να από-ενοχοποιήσει εαυτόν και Κυβέρνηση, έχει κατασκευάσει ένα αναξιόπιστο «πληροφοριακό σύστημα» (ΕΡΓΑΝΗ) προσπαθώντας να μας πείσει ότι υπάρχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων.

Πρόκειται για ένα «εργαλείο» με περιορισμένο και άγνωστο δείγμα επιλεγμένων επιχειρήσεων, του οποίου η αντιπροσωπευτικότητά επιστημονικά αμφισβητείται σε σχέση με τις 900.000 επιχειρήσεις, το οποίο δεν προσδιορίζει ποιον θεωρεί εργαζόμενο και το οποίο δεν μετρά την ανεργία, αλλά τις εκροές – εισροές απασχόλησης.

Αν δεν πρόκειται για ασχετοσύνη, πρόκειται για επικοινωνιακές μπαρούφες τύπου «success story», που εκτός άλλων προκαλούν την κοινή λογική και εμπαίζουν τους άνεργους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βρούτσης, την ίδια στιγμή έχει απαγορέψει δια ροπάλου στον ΟΑΕΔ να εκδίδει τα μηνιαία στοιχεία καταγραφής των ανέργων, για να μην χαλάσει το επικοινωνιακό σόου της ΕΡΓΑΝΗΣ.

Οι αλχημείες και τα τρικ δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της μνημονιακής πολιτικής, την οποία η σημερινή δικομματική κοινοπραξία και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης εφαρμόζουν με επιμέλεια κατ’ εντολή των δανειστών της χώρας και των εργοδοτών.

Το πετσόκομμα των μισθών, η κατάργηση των ΣΣΕ, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η γενικευμένη επιβολή της ακραίας ευελιξίας, είναι το πραγματικό αποτέλεσμα των πολιτικών τους, που καθημερινά βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ας σταματήσει επιτέλους να εκδίδει Δελτία Τύπου και να εκφωνεί άνευρες «διαμαρτυρίες» που ουδόλως ενοχλούν τον μνημονιακό κυβερνητικό πόλο και ας αναλάβει την ιστορική της ευθύνη για πραγματικό συντονισμό αγώνα διαρκείας των εργαζομένων, για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Έτσι έχει σταλεί στον τύπο το κείμενο.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Δημόσια Παιδείας

Συλλαλητήριο

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 7μμ στο Δημαρχείο

Λέμε ΟΧΙ

Pulpit rock στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το λύκειο

Pulpit rock στις απολύσεις αναπληρωτών

Pulpit rock στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και τις υποχρεωτικές μετατάξεις

Ο αγώνας αρχίζει τώρα!

Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!

Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από το σχολείο!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου,

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και άλλοι φορείς.


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις.

Ρέθυμνο, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προς: Τον Πρύτανη

Τους Αναπληρωτές Πρύτανη

Τα μέλη της Συγκλήτου

Τους Κοσμήτορες των Σχολών

Τους Προέδρους των Τμημάτων

Τους Συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ

Τους Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων

Τους Συλλόγους Φοιτητών

Θέμα:Κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις.

Μπροστά στο επερχόμενο κύμα διαθεσιμότητας-απολύσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που θα διαλύσει τις ζωές μας, που θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας το Πανεπιστήμιο, που αποτελεί ένα ακόμα σκαλί στην επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας.


Τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Ρέθυμνο, στη Γενική μας Συνέλευση στις 6/9/2013, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει αναγγείλει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι:
  • Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες στις 10-11/9/2013 και στις 12-13/9/2013
  • Πενθήμερη απεργία στις 16-20/9/2013.
  • Θα οργανώσουμε και θα περιφρουρήσουμε την απεργία με όλες μας τις δυνάμεις.
  • Θα προβάλλουμε το δίκαιο του αιτήματος «καμιά διαθεσιμότητα-καμιά απόλυση», προσπαθώντας με διαρκή ενημέρωση να κερδίσουμε την συμπαράσταση της κοινωνίας.
  • Ζητάμε την ενεργό στήριξη όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας – της διοίκησης, των πανεπιστημιακών οργάνων, των διδασκόντων, των άλλων κατηγοριών εργαζομένων, των φοιτητών.
  • Γνωρίζουμε πως πρόκειται για έναν αγώνα που πρέπει να είναι ανυποχώρητος, ακόμα κι αν μας φέρει αντιμέτωπους με τα όρια των αντοχών μας. Δεν έχουμε όμως άλλο δρόμο.
  • Καλούμε τη Διοίκηση και τη Σύγκλητο να φανεί έμπρακτα συμπαραστάτης μας, προχωρώντας σε 5ήμερη αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

Εκ μέρους της Γενικής Συνέλευσης

Η πρόεδρος του Δ.Σ.

Tο E-mail του συλλόγου

Το Blogg του Συλλόγου


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτα κατέστρεψαν όλα τα εργατικά δικαιώματα, τώρα θέλουν να σκοτώσουν και τη δημοκρατία στα συνδικάτα.

του Γιώργου Γαβρίλη

Γραμματέα Αυτόνομης Παρέμβασης


Οι δηλώσεις Μιχελάκη για την επέκταση και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργανώσεων του προτεινόμενου εκλογικού συστήματος και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελούν μνημείο αυταρχισμού και υποκρισίας.
Κατ’ αρχήν, πρέπει να τονιστεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ως συνταγματικά κατοχυρωμένος ανεξάρτητος θεσμός προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβάλλεται να διατηρεί την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο της λειτουργίας του, από κάθε αυθαίρετη παρέμβαση από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας.
Εν συνεχεία, επισημαίνεται η διατήρηση της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, που αποτελεί ταυτόχρονα μια ιστορική κατάκτηση των εργαζομένων και την μοναδική εγγύηση για τη δημοκρατική αντιπροσώπευση όλων των τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο πλουραλισμός και ο ειλικρινής σεβασμός στις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις προστατεύεται με το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο τυγχάνει καθολικής και ομόφωνης αποδοχής στις τάξεις των εργαζομένων.
Αυτές οι πονηρές τοποθετήσεις, με θέμα τη δήθεν μέριμνα για την εξάλειψη φαινομένων κυβερνητικού εναγκαλισμού και διαφθοράς, προέρχονται στην πραγματικότητα από τους εμπνευστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και υποτάσσονται στην απέλπιδα προσπάθεια, να συγκαλύψουν την κατάρρευση των δυνάμεων τους στις εκλογές, για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, ώστε να παρατείνουν τεχνηέντως την ολική κατάρρευση τους.
Ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση λειτουργιών και συμπεριφορών ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού στο εσωτερικό του κινήματος μας, είναι η μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες οριστική εξαφάνιση από το προσκήνιο όλων εκείνων των «εκλεκτών», των διάφορων πολιτικών και οικονομικών ελίτ, που καταστρέφουν συστηματικά τη χώρα μας με μνημόνια και νεοφιλελεύθερες, ανθρωποκτόνες πολιτικές.

  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά κατεδαφίζει τη δημόσια παιδεία

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες, Δε θα τους αφήσουμε!

  • Νέα μέτρα και νέες πολιτικές σχεδιάζονται πυρετωδώς σε βάρος των εργαζομένων. Όσο ο λαός καταδικάζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όσο η οικονομία οδηγείται στην κατάρρευση και η νεολαία στην ανεργία, άλλο τόσο και η μόρφωση της νέας γενιάς θα γίνεται έρμαιο στις ορέξεις τυχάρπαστων πολιτικών.
  • Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, προσπαθεί να ξεθεμελιώσει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Μαζί και την παιδεία.
  • Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι: Παιδεία για τους έχοντες, για τους λίγους, για όσους μπορούν να αντέξουν το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος 3 χρόνων πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση του απολυτηρίου του νέου Γενικού Λυκείου. Λιγότερη, φτωχότερη και πιο υποβαθμισμένη εκπαίδευση για τους πολλούς, μια στενή και εφήμερη κατάρτιση .
  • Η πολιτική τους σημαίνει ακόμα φτωχότερη παιδεία αλλά περισσότερα χρήματα που θα πληρώνουν οι γονείς για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους.

    Φτωχότερη παιδεία σημαίνει μεγαλύτερη αμορφωσιά.

    Όλο και μεγαλύτερα εμπόδια ορθώνονται στον αγώνα για μόρφωση.

  • Η παιδεία από δικαίωμα μετατρέπεται σε προνόμιο για όσους έχουν, η ουσιαστική μόρφωση περιορίζεται σε μια μικρή ελίτ.
  • Χτίζουν το «νέο Λύκειο» χωρίζοντας νωρίς -νωρίς τα πρόβατα από τα ερίφια. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο γίνεται το ξεσκαρτάρισμα: Γενικό ή Τεχνολογικό Λύκειο ή μεταγυμνασιακή κατάρτιση. Στόχος τους, να σπρώξουν περισσότερα παιδιά σε μια τεχνική εκπαίδευση που την κρατούν υποβαθμισμένη, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτική. Και μετά να τα παραδώσουν, φθηνό εργατικό δυναμικό, στην «αγορά εργασίας».
  • Και το Γενικό Λύκειο; Ένας ατέλειωτος μαραθώνιος εξετάσεων από την πρώτη τάξη, σε 39 μαθήματα, που εύκολα θα αποθαρρύνει όσες και όσους δεν έχουν ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη και φροντιστήριο πίσω τους για έναν αγώνα μακράς διάρκειας και αντοχής. Απόλυτα υποταγμένο στη λογική των εξετάσεων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το ανταγωνιστικό και βαθμοθηρικό σχολείο στην πράξη θα οδηγήσει στην «έξωση» χιλιάδες μαθητές από το λύκειο. Το Υπ. Παιδείας αντιμετωπίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες ως «πλεονάζον» προσωπικό σε επιχείρηση που «εξυγιαίνεται»
  • Η Τεχνολογική Επαγγελματική Εκπαίδευση υποβαθμίζεται δραματικά. Παραδίνεται ως προς τους σκοπούς και το περιεχόμενο της στις πρόσκαιρες ανάγκες της αγοράς. Τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα υπονομεύονται με την πιστοποίηση δεξιοτήτων που αποκτώνται έξω από το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα.
  • Καθιερώνεται η μαθητεία δηλαδή η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ακόμα και ανήλικων μαθητών στους εργοδότες ως υποκατάστατο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Ιδιώτες εισβάλουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δώρο στους ιδιώτες ήταν η κατάργηση των τομέων Υγείας - Πρόνοιας και γραφικών τεχνών. 25.00 μαθητές έμειναν μετέωροι, 2.500 καθηγητές σε διαθεσιμότητα.
  • Εργασιακός εφιάλτης για τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Ουδείς εκπαιδευτικός μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα έχει τάξη για να διδάξει. Το αναλυτικό και το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας ως εργαλείο για την επαγγελματική αχρήστευση εκπαιδευτικών. Η διαδικασία είναι απλή: καταργούνται μαθήματα όχι με παιδαγωγικά κριτήρια, αλλά για να ανοίξει ο δρόμος για τη διαθεσιμότητα και στη συνέχεια την απόλυση των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
  • Μια τέτοια πολιτική οδηγεί μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία και την μετανάστευση.

    Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

    Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τα όνειρα μας. Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής σημασίας επιδιώξεις. Η μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της αριστεράς θα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: το να διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

    Το σύστημα εκπαίδευσης που δημιούργησαν αυτοί που μέχρι τώρα μας κυβερνούσαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει παταγωδώς αποτύχει. Η νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη, που επιχειρείται από τη μνημονιακή κυβέρνηση σήμερα, επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ένα σχολείο που θα χωράει όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές, και προτείνει:
  • 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους
  • Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης
  • Μεταλυκειακή δημόσια και δωρεάν τεχνολογική εκπαίδευση
  • Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί για την κυβέρνηση της Αριστεράς η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους/-ες όσους/-ες το επιθυμούν αποτελεί εφικτό και αναγκαίο κοινωνικό στόχο στο πλαίσιο μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
  • Η πολιτική τους διαλύει την κοινωνία, είναι επικίνδυνη και για τη δημόσια εκπαίδευση.

    Κάθε σχολείο κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης , εστία αντίστασης,

    για να μην συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

    Οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολεία είναι αυτοί που ανοίγουν δρόμους. Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, τη διαμόρφωση των όρων πολιτικής ανατροπής της μνημονιακής διακυβέρνησης και της συγκρότησης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία θα αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας σε όφελος του λαού.
  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση
Περισσότερα...