Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...

Η Πράσινη Ανάπτυξη με μπλε κόκους διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε οι εργοδότες είναι ελεύθεροι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Τους Πίνακες για τους χρεώστες του δημοσίου, γιατί τους ανάρτησαν για να μας πουν ότι τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια με τους κολλητούς και δεν εισέπρατταν φόρους. Φυσικά ούτε τώρα θα εισπράξουν (αφού μαζί τα έφαγαν Πάγκαλε ζεις εσύ μας οδηγείς) γνωστό το σύστημα, έτσι να λέμε και καμιά μπαρούφα να περνάμε την ώρα μας, αφού οι ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν ακόμα. Ρε ουστ. Το Λαμογισταν κόμμα καλό είναι να φύγει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά = 100% μνημόνιο. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΛΑΟΣ. Στις επόμενες Εκλογές ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην υπάρχουν διλήμματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.
Ν.Δ 29,66% 1.825.609 έδρες 129, ΣΥΡΙΖΑ 26,89% 1.655.053 έδρες 71, ΠΑΣΟΚ 12,18 % 755.832 έδρες 33, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% 462.456 έδρες 20, Χρυσή Αυγή 6,92% 425.980 έδρες 18, Δημ. Αρ. 6,26% 385.079 έδρες 17., Κ.Κ.Ε. 4,50% 277.179 έδρες 12,


Η κυβέρνηση σωτηρίας με εθνοσωτήρες μέσα, οικογενειακής εντιμότητας. Άκη ζεις εσύ μας οδηγείς Α.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Νέοι διεκδικητικοί στόχοι Προσλήψεις – αποτροπή εντατικοποίησης & outsourcing – Μισθοί θυγατρικών.

Την Παρασκευή 20/12/2013 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση της ομοσπονδίας και της ΠΕΤ – ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ με θέμα συζήτησης την κατάργηση του συγκροτήματος των καλωδιακών και τη μεταφορά των συναδέλφων στα τεχνικά τμήματα της Αττικής. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ.

Από τη δική μας πλευρά επαναλάβαμε ότι το νέο οργανωτικό σχήμα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ότι ακόμη και αν οι κινήσεις αυτές ήταν απαραίτητες δεν θα έπρεπε να γίνουν στο συγκεκριμένο χρόνο που η εθελούσια βρίσκεται στην τελική της φάση και η μείωση του προσωπικού εντείνει τα προβλήματα σε όλο τον ΟΤΕ. Παράλληλα τονίσαμε ότι πίσω από τις κινήσεις αυτές και κάτω από το μέγεθος των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν, θα έρθει σαν ώριμο φρούτο η «λύση» των εργολάβων που μέρα με τη μέρα θα παίρνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κάποιοι προϊστάμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως, να προτρέχουν και να εκχωρούν στους εργολάβους έργο έξω απ’ αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί ή για το οποίο έχουν οδηγίες. Τέλος ζητήσαμε οι προφορικές διαβεβαιώσεις για το ότι θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και για μη εκχώρηση περαιτέρω έργου στους εργολάβους, να αποτυπωθούν και εγγράφως.

Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος μας είπε ότι όλο το έργο εμπορικό και τεχνικό το οποίο έχει σχέση με τους συνδρομητές του ΟΤΕ θέλει να πραγματοποιείται από το προσωπικό του ΟΤΕ. Μέσα στο έργο αυτό εντάσσει και την επισκευή των καλωδιακών βλαβών. Επανέλαβε ότι θα πρέπει το έργο και η ευθύνη να μεταφερθεί στα τεχνικά τμήματα και ότι αν παρά τις προθέσεις παραστεί ανάγκη, θα δοθεί έργο και σε εργολάβους όπως γίνεται και μέχρι σήμερα με τις βλάβες των μεγάλων καλωδίων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος κινητοποιήσεων για το θέμα των καλωδιακών. Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέδειξαν τα προβλήματα που θα φέρουν οι επιχειρούμενες αλλαγές, έφεραν σε δύσκολη θέση τη διοίκηση και ανέδειξαν τις πραγματικές της προθέσεις, που δεν είναι άλλες από τη με κάθε τρόπο μείωση του προσωπικού, ακόμη και σε βάρος της ποιότητας αλλά και του χρόνου αποκατάστασης των βλαβών.

Το συνδικαλιστικό κίνημα η ΟΜΕ – ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις δόθηκαν γιατί παρά τις δεσμεύσεις η διοίκηση θα επιχειρήσει να δώσει όλο και περισσότερα κομμάτια της δουλειάς μας outsourcing. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όλα τα μεγάλα θέματα που είναι ανοιχτά με πρώτο το να μη στοχοποιηθούν όσοι δεν συμμετείχαν στα προγράμματα της εθελούσιας και ιδιαίτερα οι καθαρίστριες. Στην ατζέντα των διεκδικήσεων πρέπει να μπει η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές των οποίων οι μισθοί αποτελούν όνειδος για μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ. Θα πρέπει να μπει η αποτροπή της σχεδιαζόμενης εντατικοποίησης, η τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου η εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής & ασφάλειας και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσουν και πρέπει να καταλήξουν με θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση. Τέλος σήμερα και εν όψει της μεγάλης μείωσης του προσωπικού λόγω εθελούσιας, είναι επιτακτική η ανάγκη για αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΤΕ και όχι στις δουλεμπορικές θυγατρικές από το γνωστό ρουσφετολογικό τρίγωνο (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις).


  Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου.
Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: