Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...

Η Πράσινη Ανάπτυξη με μπλε κόκους διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε οι εργοδότες είναι ελεύθεροι.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Τους Πίνακες για τους χρεώστες του δημοσίου, γιατί τους ανάρτησαν για να μας πουν ότι τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια με τους κολλητούς και δεν εισέπρατταν φόρους. Φυσικά ούτε τώρα θα εισπράξουν (αφού μαζί τα έφαγαν Πάγκαλε ζεις εσύ μας οδηγείς) γνωστό το σύστημα, έτσι να λέμε και καμιά μπαρούφα να περνάμε την ώρα μας, αφού οι ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν ακόμα. Ρε ουστ. Το Λαμογισταν κόμμα καλό είναι να φύγει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά = 100% μνημόνιο. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΛΑΟΣ. Στις επόμενες Εκλογές ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην υπάρχουν διλήμματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Όταν έχεις πρόβλημα με την δουλειά σου, μερικοί κανόνες:

* Γίνεσαι μέλος του Σωματείου αν δεν είσαι, αλλιώς δεν ισχύει η ΚΣΣΕ σου
* Δεν χάνεις την ιδιοσυγκρασία σου,
* Δεν παραιτείσαι,
* Είσαι ψύχραιμος,
* Κράτησε σημειώσεις τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει,
* Έρχεσαι σε επαφή με το Σωματείο σου όσο το δυνατόν συντομότερο,
* Δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ή γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ και μετά η υπογραφή.
Ν.Δ 29,66% 1.825.609 έδρες 129, ΣΥΡΙΖΑ 26,89% 1.655.053 έδρες 71, ΠΑΣΟΚ 12,18 % 755.832 έδρες 33, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,51% 462.456 έδρες 20, Χρυσή Αυγή 6,92% 425.980 έδρες 18, Δημ. Αρ. 6,26% 385.079 έδρες 17., Κ.Κ.Ε. 4,50% 277.179 έδρες 12,


Η κυβέρνηση σωτηρίας με εθνοσωτήρες μέσα, οικογενειακής εντιμότητας. Άκη ζεις εσύ μας οδηγείς Α.Ε.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΤΑΜΙ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποίησης και πορείες 19.10.2011 και 20.10.11 στο Ρέθυμνο.

Η κινητοποίηση της 19.10.11 ήταν η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ στην πόλη μας. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες με όλα τα καταστήματα κλειστά μετέτρεψαν το Ρέθυμνο και όλες τις πόλεις της Ελλάδας σ’ ένα ατέλειωτο ποτάμι διαδηλωτών (στην πορεία και τις απεργιακή συγκέντρωση στης 20.10.11 στην αντιπεριφέρεια δεν συμμετείχε το Ε.Κ.Ρ. και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου).

Ήταν μια πρωτοφανής, η πιο μεγάλη απεργία-πορεία που έγινε ποτέ στην πόλη μας και την Ελλάδα.

Η κινητοποίηση πήρε ακόμα τον χαρακτήρα ενός αυθεντικού λαϊκού δημοψηφίσματος.

Στο επίδικο ερώτημα που ως σύνθημα ακούγεται εδώ και καιρό στις διαδηλώσεις των Συνδικάτων:

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

η απάντηση δόθηκε με καθολικό τρόπο από τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα που τους έδειξε τον δρόμο της αποχώρησης.

Η κυβέρνηση των εργοδοτών και της Τρόικας και οι κρατικοδίαιτοι «βαστάζοι» της είναι πια σε άμυνα και στριμωγμένοι στην γωνιά, χωρίς πολιτικά αποθέματα και κοινωνικά εντελώς απομονωμένοι.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδειξαν την ελευθερία της σκέψης που έχουν και πόσο υπάκουοι είναι στην Τρόικα και τα συμφέροντα των εργοδοτών με το νομοσχέδιο που ψήφισαν στο όνομα της κρίσης που δημιούργησε το κυβερνών κόμμα, με την ίδια ένοχη Ν.Δ..

Η ένταση, η οργή, τα συνθήματα και η κατάληψη της αντιπεριφέρειας έκαναν σαφές προς όλους, ότι η αντίρρησή μας απέναντι στο μνημόνιο κατατίθεται απ΄αυτούς χωρίς μισόλογα, χωρίς ανέξοδες υπεκφυγές περί επαναδιαπραγμάτευσης και απαιτούν με καθαρό λόγο εδώ και τώρα αποδέσμευση, διαγραφή του χρέους, ριζική αναδιανομή εισοδήματος, νέο αναπτυξιακό μοντέλο, χωρίς να παγιδεύονται στις ψευτοβεβαιότητες μιας αγοραίας και νεοφιλελεύθερης Ευρώπης.

Η πρωτόγνωρη κινητοποίηση, αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την συνολική κλιμάκωση του αγώνα μας, που θα πρέπει να αποκτά ολοένα και περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά, μέχρι την απομάκρυνση της σημερινής κυβέρνησης και την ακύρωση του συνόλου των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ενός αγώνα που θα ξεπερνά πια τις εύκολες διαιρέσεις, τις διχαστικές πρακτικές και τους ανέξοδους ψευτορεαλισμούς που καταλήγουν στην ακινησία.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναγωνιστές, του συνάδελφου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη, με τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης, που επιχειρώντας να στηρίξει μια άγρια αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: